Proiecte
Coding the way to a better future

Coding the way to a better future

Ca in fiecare an, Societatea Hermes a avut placerea de a organiza renumitul Hermes Hackathon, care a avut loc intre 19 si 20 noiembrie 2022 la sediul Accenture Industrial Software Solutions, Hexagon Offices, Cluj-Napoca. La aceasta editie, au fost aduse impreuna zece echipe de elevi si studenti pasionati de informatica, care au fost incurajati sa-si depaseasca limitele prin realizarea unei aplicatii in decurs de 24 de ore.

In ce anume consta Hermes Hackathon?

Ei bine, participantii au un timp alocat de 24 de ore in care sa dezvolte o aplicatie, avand ca tema unul din cele patru domenii de interes actual: „sustainability”, „cybersecurity”, „health and well-being” si „personal development”.

Anul acesta, echipele, formate din minim trei si maxim cinci participanti, au avut parte de indrumarea a patru mentori: domnul Antim Prisacaru, domnul Dr.Molnar Arthur, domnul Paul Trestian si domnul Roja Alexandru, care au reusit sa centreze ideile participantilor si sa le ofere sfaturi folositoare pe parcursul celor trei sedinte de mentorat.

Dupa o noapte lunga, plina de provocari, la ora 14:00, in urmatoarea zi, s-a dat „STOP CODE”, moment in care s-au terminat de scris ultimele linii de cod. Pe langa partea de coding, fiecare echipa a trebuit sa isi sustina proiectul printr-o scurta prezentare, in care sa motiveze tema aleasa si impactul pe care l-ar putea avea asupra societatii si a mediului. Societatea Hermes a avut onoarea de a-i avea ca jurati pe domnul Luchiian Alexandru, domnul Nasca Razvan si pe doamna Dr. Avram Sanda.

In lumina reflectoarelor, echipele si-au prezentat pe rand ideile, aplicand sugestiile mentorilor si punand in valoare solutiile la problemele pe care si-au dorit sa le rezolve.

Care sunt ideile de aplicatii castigatoare si cine sunt cei care au fost cei mai apreciati de juriu in editia 2022 a Hermes Hackathon veti afla in articolul urmator.​

Acest Hackathon a fost realizat cu sprijinul oferit de gazda noastra, Accenture Romania, de partenerii nostri, MSG Romania, NTT Data, FME Romania, Accesa, Telenav si de sponsorii nostri. De asemenea, multumiri speciale le adresam lui Tudor Bic, Project Managerul de anul acesta, voluntarilor Hermes, pentru implicarea si devotamentul de care au dat dovada si participantilor, pentru curajul de a aduce idealul mai aproape de realitate, fara de care intregul eveniment nu ar fi fost posibil.

Articol redactat de:

Mara Almasan, Olivia Fintina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *