Proiecte
Coding the way to a better future. Castigatorii 2022

Coding the way to a better future. Castigatorii 2022

In urma celor 24 de ore de coding in cadrul Hermes Hackathon, echipele inscrise au reusit cu siguranta sa impresioneze cu ideile lor. Dintre acestea, 4 au fost si premiate.

Premiul Special

Echipa „Otelul Galati”, avandu-i ca membri pe Tiridis Ianys, Spac Robert-Florian, Pop Maria Alexandra, Vladutu Narcis si Simon Ada Ariana, a castigat premiul special pentru proiectul „Wasteless”, menit sa combata risipa alimentara, o problema care ar putea lua amploare in viitorul apropiat. Aplicatia stabileste o legatura directa intre producatorii alimentari si cumparatori, oferindu-le cumparatorilor o multitudine de retete care utilizeaza ingredientele pe care acestia le achizitioneaza, limitand astfel cantitatea de mancare risipita.

Locurile 3 si 2

Locul 3 a fost castigat de echipa „Vicious 5”, formata din membrii Pop David, Dragomir Robert, Tiron Raul, Sorecau Adrian si Avadanei Ciprian, cu proiectul „HealthEE”. Aplicatia stocheaza informatiile de sanatate ale angajatilor intr-un mod eficient si practic. Astfel, permite angajatorilor sa gestioneze mult mai usor informatiile medicale ale angajatilor pentru a le putea oferi acestora un spatiu sigur si accesibil – pornind de la simple alergii, pana la boli cronice, precum astmul sau diabetul.

 Pe locul 2 s-a clasat echipa „Respectiva nu s-a prezentat”, compusa la randul ei din membrii Dorobat Maria-Diana, Mihnea Alexandru Turcu si Bogdan Octavian Duduta. Aplicatia realizata de acesti trei studenti, „Pocket Coach”, vizeaza persoanele dornice de miscare, prin intermediul careia pot face exercitii fizice de acasa, tehnologia bazata pe AI indicand utilizatorului gradul de corectitudine al miscarilor efectuate, pentru un antrenament optim. 

Castigatorii Hermes Hackathon 2022

Echipa castigatoare de anul acesta a fost „Degrudalex”, avandu-i ca membri pe Nandra Rares, Spac Alexandru, Gruian Tudor si Bogdan Daniel. Acestia au concurat cu aplicatia „Safe Break”, care adreseaza o problema prevalenta in societate: persoanele cu dizabilitati sunt dezavantajate in tot ceea ce priveste oportunitatile de munca, dar si de divertisment si petrecerea timpului personal, din cauza lipsei de accesibilitate. 

„Safe Break” este o aplicatie care, in functie de necesitatile medicale ale fiecarei persoane, filtreaza si ofera locatii de vacanta potrivite si accesibile, oferind si posibilitatea de a adauga asigurarea de sanatate si biletul accesibil de avion in criteriile de cautare, pentru facilitarea completa a unei vacante.  De asemenea, aplicatia ofera utilizatorului informatii despre cele mai apropiate surse de asistenta medicala.

Acest Hackathon a fost realizat cu sprijinul oferit de gazda noastra, Accenture Romania, de partenerii nostri, MSG Romania, NTT Data, FME Romania, Accesa, Telenav si de sponsorii nostri. De asemenea, multumiri speciale le adresam lui Tudor Bic, Project Managerul de anul acesta, voluntarilor Hermes, pentru implicarea si devotamentul de care au dat dovada si participantilor, pentru curajul de a aduce idealul mai aproape de realitate, fara de care intregul eveniment nu ar fi fost posibil.

Articol redactat de:

Mara Almasan, Olivia Fintina

1 thought on “Coding the way to a better future. Castigatorii 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *