PROIECTELE NOASTRE

Descopera care sunt proiectele derulate de COS si cum acestea contribuie la dezvoltarea liderilor de maine.

WeMeet

WeMeet reprezinta un parcurs experimental prin intermediul caruia membrii organizatiilor studentesti, de la echipele de coordonare la voluntari, isi descopera, formeaza si dezvolta abilitati si competente cheie. 

Proiectul influenteaza parcursul profesional, dar totodata contribuie si pe plan personal in ceea ce priveste dezvoltarea participantilor.

Inceput din dorinta de a aduce mai aproape organizatiile membre, datorita contextului epidemiologic din ultimii 2 ani, proiectul s-a redefinit punand accentul pe nevoile si provocarile pe care studentii le întampina. WeMeet a adus mai aproape de acestia solutii inovative prin educatia non–formala.

Voluntariatul - cel mai fain job din lume

Care este esenta voluntariatului? Ce reprezinta voluntariatul si cum se defineste acesta? La ce ma ajuta pe mine voluntariatul?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care incercam sa raspundem prin intermediul acestei initiative.

Cu o prima editie in anul 2021, seria de activitati din cadrul proiectului este incununata de o conferinta high-level ce reuneste experti din mediul public, privat si non-guvernamental, de la studenti si tineri la manageri de companii.

Prin discuții moderate, acestia incearca sa ajute societatea ca intreg sa inteleaga aportul si plus valoarea voluntariatului la nivelul societatii.

Gala COS

Reluata anul acesta, dupa o lunga pauza, Gala Federatiei reprezinta un moment in care celebram reusitele, succesele si rezultatele tuturor organizatiilor membre in anul ce a trecut.

Cu ocazia Galei COS, reprezentanti ai organizatiilor membre au oportunitatea de a impartasi experiente si de a crea noi conexiuni sau initiative impreuna pentru mandatul urmator.

Hackathon

Creativitatea si inovația sunt elementele ce definesc acest proiect pilot, aflat anul acesta la prima editie.

Ne dorim sa aducem pe scena culturala clujeana cele mai indraznete solutii pentru probleme actuale. 

Componenta inovativa este data de imbinarea sectoarelor, echipele fiind alcatuite din studenti apartinând unor domenii de studii diferite (uman si real).

Care sunt limetele cretivitatii?
Vom afla impreuna la Hackathon.

Bradul COS

La COS Cluj traditia aferenta sarbatorilor de iarna este de a confectiona sau decora cate un glob reprezentativ organizatiilor membre si de a impodobi impreuna Bradul COS, reusind cu aceasta ocazie sa petrecem timp impreuna, sa impartasim din experientele dobandite pe parcursul anului, dar mai ales sa reintarim relatii si sa cream amintiri frumoase.